רביולי ריקוטה פרמז’ן ברוטב רוזה
רכיבים:
כף חמאה
כך שמן זית
1 חבילת רביולי ריקוטה פרמז’ן קנויה (עדיף טרייה ולא קפואה) מבושלים לפי הוראות יצרן (אם מבשלים מראש אז משמנים מעט אם לא אז ישר מסיר המים לרוטב)
1 מיכל שמנת מתוקה
3 שיני שום קלופות מרוסקות קלות בעזרת כף היד
ככוס מחית עגבניות (PASSATA)
כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס:
ההכנה:
מחממים מחבת רחבה מוסיפים שמן זית וחמאה.
מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה שתיים עד שניחוח טוב של שום עולה מן המחבת והשום (בזהירות שהשום לא יישרף) מוציאים את השום ומוסיפים את מחית העגבניות והשמנת.
מוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים.
מצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצויה (הבדיקה שלי היא: לוקחים כף וטובלים ברוטב אם מעבירים אצבע על גב הכף הפס שנוצר לא מכוסה שוב ברוטב זה סימן שהוא הצטמצם כמו שצריך)
מי שמבשל במקביל את הרביולי יכול בשלב זה להוסיף כף שתיים ממי הבישול.
טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מוסיפים את הרביולי ומערבבים או מקפיצים בעדינות עד שהרוטב עוטף את כל הרביולי.
מעבירים לצלחת הגשה.