קנלוני מצות עם ברוקולי וכרובית + מיני פשטידות כשרות לפסח

רכיבים:

5 מצות רטובות ומיובשות בתוך מגבת

חצי שקית כרובית קפואה

חצי שקית ברוקולי קפוא

2 חבילות ריקוטה למריחה

50 גרם פרמזן מגורר

50 גרם כאודה מגוררת או כל גבינה צהובה אחרת

1 כף שמן זית

מלח פלפל אגוז מוסקט

 

לבשמל:

2 כפות חמאה

3 כפות קמח מצה לעוגה

חצי ליטר חלב

מלח פלפל אגוז מוסקט

להקרמה:

50 גרם גבינת גאודה מגוררת או כל גבינה תהובה אחרת

 

למיני פשטידות:

1 ביצה

2 כפות קמח מצות לעודה

50 גרם גבינת גאודה מגוררת

חצי כפית אבקת אפייה

 

להגשה:

אפשרי רוטב עגבניות

 

ההכנה:

את הכרובית והברוקולי הקפוא מעבירים לסיר וממלאים עד כיסוי מים רותחים ומשרים כ10 דקות.

מסננים ומעבירים למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהירקות נטחנים אך עדיין מעט גסים לא להגיע לעיסה חלקה.

מעבירים לקערת ערבובו מוסיפים את הריקוטה הגאודה הפרמז’ן ושמן הזית.

מערבבים היטב ומתבלים בפלפל מלח ואגוז מוסקט (בעדינות יש לו טעם חזק מאוד).

מכינים את הבשמל:

בקלחת ממיסים את החמאה על להבה בינונית ומוסיפים את קמח המצה מערבבים תוך בישול כ2 דקות ומתחילים להוסיף את החלב ב3 פעמים תוך טריפה מתמדת לאחר שמגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך טריפה עוד 5 דקות.

מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט וטועמים.

ההרכבה:

מניחים מצה אחת וכמו סושי מסדרים את המילוי בצד שקרוב אלינו ומגלגלים את המצה (אני השתמשתי בשק זילוף זה מאוד נוח ויעיל).

מעבירים את המצה המגולגלת לתבנית מרופדת נייר אפייה כאשר מרחנות על דף האפייה 2 -3 כפות מרוטב הבשמל.

ככה עושים עם שאר המצות. מעל שופכים את רוטב הבשמל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25-30 דקות.

לאחר מכן מוציאים מהתנור מפזרים מעל את גבינת הגאודה ומכניסים לתנור במצב גריל ל200 עד הקרמה.

מגישים ככה או ניתן לצד רוטב עגבניות וניתן לפזר מעל גבינת פרמז’ן.

 

למיני פשטידות

לי נשאר מהמילוי ולכן חבל היה לזרוק אז הכנתי ממנו מיני פשטידות מוסיפים ביצה קמח מצה אבקת אפייה והגבינה מערבבים לתערובת אחידה מוסיפים עוד מעט מלח.

מעבירים למיני תבניות סיליקון (אני השתמשתי ב6 שקעים)

ומכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות

את הפשטידות הגשתי עם איולי ביתי אפשר כמובן מיונז שום או רוטב אלף איים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *