רכיבים:
לקנלוני:
1 חבילת קנלוני (חשוב מהסוג שלא מצריך בישול)
3 בטטות גדולות
1 חבילת ריקוטה פרסקה
3 עלי מרווה
30 גרם חמאה
100 גרם גאודה עזים מגוררת
לבשמל:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
750 מ”ל חלב
כוס מחית עגבניות PASSATA
50 גרם גאודה עזים מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
את הבטטות עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות עד ריכוך מוציאים מהתנור מצננים קולפים ומועכים את הבטטה מוסיפים את הריקוטה מערבבים.
במחבת קטנה ממיסים את החמאה עד שהיא מתחילה להשחים ממש קלות מוסיפים את עלי המרווה לעוד כמה שניות לטיגון ממש קצת מוציאים את עלי המרווה ומוסיפים את החמאה לתערובת הבטטה והריקוטה. מתבלים במלח ופלפל טועמים ומתקנים טעם.
הבשמל:
במחבת ממיסים את החמאה מוסיפים את הקמח ומטגנים כ3 דקות מוסיפים את החלב תוך טריפה עד שהתערובת מסמיכה מבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה ומוסיפים את מחית העגבניות הגאודה מלח ופלפל וטועמים.
ההרכבה:
בעזרת שק זילוף ממלאים את הקנלוני במלית הבטטה לוקחים תבנית בינונית ומורחים בתחתיתה 5 -4 כפות מהבשמל שתהיה שכבה דקה אך אחידה על כל התחתית.
מסדרים מעל את הקנלוני ומעל שופכים את שאר הבשמל.
מפזרים את גבינת הגאודה המגוררת עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות.
לאחר 40 דקות מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות להקרמה של הגאודה.
*** ניתן להכין מראש ואפילו רצוי לפני שלב ההקרמה ולפני ההגשה מחממים ומקרימים.