צלי בקר עם זיתים ברוטב עגבניות ותבלינים.
רכיבים:
לבישול הבשר
1 ק”ג אוסובוקו עם העצם חתוך לקוביות (חותכים מסביב לעצם וחותכים לקוביות)
1 בצל חתוך גס
1 כפית כמון
1 כפית בהר (פלפל אנגלי טחון)
חצי כפית אגוז מוסקט
2 עלי דפנה
לתבשיל הזיתים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 צנצנת זיתים מגולענים שסוננו ונחלטו פעמיים במים רותחים כ5 דקות כל פעם
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מנוזלי בישול הבשר
3 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה:
את הבשר מעבירים לסיר מוסיפים את יתר המרכיבים ומוסיפים מים לכדי כיסוי.
מעבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה.
מכפים את הקצץ מנמיכים ומבשלים עד לריכוך מלא של הבשר משהו כמו שעה וחצי שעתיים.
מוציאים את הבשר לקערה נפרדת ושומרים ככוס מנוזלי בישול הבשר (אגב ניתן לשמור את הנוזל כולו ולהקפיא ולהשתמש בו כבסיס לתבשילים נוספים).
בסיר רחב (סוטז’) מוסיפים שמן זית את הבצל והזיתים מטגנים כ 5 דקות על להבה גבוהה מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומטגנים עוד כ- דקה שתיים.
מוסיפים את כוס נוזלי בישול מערבבים היטב ואז מוסיפים את נתחי הבשר המבושלים.
מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
מעבירים לקערת הגשה.