לחמניות פריקסה
רכיבים:
500 גרם קמח לחם
כף שמרים יבשים
300 מ”ל מים
כף שמן זית
כף מלח
כפית סוכר
ההכנה:
במיקסר עם וו לישה שמים קמח שמרים מים וסוכר ולשים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים את השמן והמלח ולשים עוד 5 דקות לקבלת בצק מבריק וחלק.
עוטפים קלות בשמן ומניחים בכלי להתפחת נפח.
לאחר תפיחה ראשונה מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם (אני עשיתי 100 גרם לכדור)
לאחר הכדרור ניתן להשאיר בצורת לחמנייה עגולה או ליצור את צורת הלחמנייה בעזרת גלגול הכדור לגליל.
מניחים כל לחמניה על נייר אפייה כגודלה (שיהיה קל להכניס לשמן) מקמחים קלות ומכסים את הלחמניות במגבת או ניילון נצמד ל45 דקות.
הטיגון:
מחממים שמן עמוק לטמפ’ של 160 מעלות ומטגנים כ3 דקות מכל צד ובכל פעם 2-3 לחמניות.
להעביר למסננת עם נייר סופג ולצנן מעט.
מילויים אפשריים:
1.הקלאסי – סנדוויץ טוניסאי, טונה תפו”א מבושל לימון כבוש פלפל צ’ומה וביצה קשה.
2.העיראקי-סביח , חציל מטוגן ביצה קשה טחינה עמבה וחמוצים. למתכון לחץ/י כאן
3.שקשוקה – שקשוקה חריפה אש מושלמת בתוך הלחמנייה למתכון לשקשוקה חריפה לחץ/י כאן
4.קציצות דג חריפות למתכון לחץ/י כאן
5.חציל קלוי עם בולגרית ועגבניות למתכון לחץ/י כאן
6.קציצות בקר ברוטב עגבניותלמתכון לחץ/י כאן
7.פרגית בצ’ימיצ’ורי. למתכון לחץ/י כאן