פפרדלה ברוטב ראגו (בולונז)

רכיבים:

 

לרוטב

500 גרם בשר בקר טחון טרי

50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

1 כוס יין אדום

1 בקבוק מחית עגבניות (PASSATA)

מים (לאחר השימוש במחית העגבניות ממלאים את הבקבוק ב3/4 מים)

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

רבע כוס מי בישול הפסטה (ראו בהמשך)

לפסטה

 1 חבילת פפרדלה (אפשר גם פטוצ’יני)

2 כפות מלח למי בישול הפסטה

 

ההכנה

בסיר רחב שמים את שמן הזית וחזה האווז המעושן ומטגנים כ3 4 דקות עד שחזה האווז הגיר את השומן שלו וטיפה השחים.

מוסיפים את כל הירקות פרט לשום מוסיפים מלח ופלפל  ומטגנים 5 דקות נוספות עד ריכוך קל.

מוסיפים את השום ומטגנים דקה אחת נוספת.

מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים את הבשר תוך כדי בישול.

ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את היין האדום והסוכר. מערבבים היטב.

ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם בחצי.

מוסיפים את מחית העגבניות והמים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה.

מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים על מנת שהתחתית לא תישרף.

לאחר כשעה וחצי בישול מתחילים להכין את הפסטה.

בסיר גדול ממלאים הרבה מים לפחות 5 ליטר ומביאים לרתיחה.

ברגע שמגיע לרתיחה מוסיפים 2 כפות מלח ומוסיפים את הפפרדלה

מבשלים את הפפרדלה כ90 אחוז בישול את ה10 אחוז הנוספים הפסטה תתבשל ברוטב.

במהלך בישול הפסטה לוקחים כרבע כוס מים ממי הבישול ומוסיפים לראגו הבשר. 

מערבבים את הרוטב וטועמים מוסיפים מלח לפי הצורך.

ברגע שהפסטה מוכנה מסננים ומעבירים ישירות לרוטב ומבשלים עוד כ דקה שתיים עד שהפסטה מוכנה והרוטב עוטף יפה את הפסטה.

 

להגשה אפשר לקשט עם עלי בזיליקום טריים

בתיאבון .

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *