פלטת מטוגנים

פלטת מטוגנים

רכיבים

לשניצלונים:

500 גרם חזה חזה עוף חתוך לרצועות עבות ושטוחות

מיץ מרבע לימון

2 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

4 כפיות חרדל דיג’ון

1 כף קטשופ

3 ביצים טרופות

2 כוסות קמח

2 כוסות פירורי לחם

מלח ופלפל

לטבעות בצל בטמפורה

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות בעובי 1 ס”מ

לכרובית בטמפורה

1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים שבושלו במים עם מלח כ 5 דקות לאחר הגעה לרתיחה

 

לתערובת הטמפורה + ציפוי

3 כוסות קמח טמפורה (תערובת מוכנה)

כ1.5 כוסות מי סודה קרים מאוד

מלח ופלפל שחור גרוס

3 כוסות פאנקו

 

שמן לטיגון עמוק

 

ההכנה:

מתחילים עם השניצלונים מעבירים לקערה  את השניצלונים המיונז 2 כפיות חרדל קטשופ מיץ לימון ושמן הזית.

מערבבים היטב ומניחים במקרר לשעה.

בזמן הזה מטפלים בירקות הטמפורה

מכינים את תערובת הטמפורה בקערה מוסיפים את קמח הטמפורה ומתחילים להוסיף את מי הסודה (הכמות לא מדויקת תלוי בתערובת הטמפורה).

הבלילה שמקבלת צריכה להיות נוזלית כמו סמיכות של בלילת קרפים.

מתבלים במלח ופלפל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל10 דקות.

בקערה נוספת מניחים את פירורי הפאנקו.

בעזרת מלקחיים טובלים את הבצלים בשלבים לתערובת הטמפורה ואז לפאנקו לוודא שמתקבל ציפוי אחיד מעבירים לתבנית אלומיניום מרופדת נייר אפייה.

כך עושים גם עם פרחי הכרובית.

בשלב זה ניתן לשמור במקרר עד לטיגון.

השניצלונים.

מכינים 3 צלחות עמוקות.

צלחת עם קמח צלחת עם ביצים טרופות בתוספת 2 כפיות החרדל שנותרו וצלח עם פירורי הלחם.

טובלים שניצל קלות בקמח מעבירים לביצה ואז עוטפים היטב עם פירורי הלחם.

כך עושים עם כל השניצלונים וגם אותם ניתן לשמור במקרר לפני הטיגון.

 

*** את השניצל טבעות הבצל והכרובית בשלב זה גם ניתן להקפיא ולשמור במקפיא.

 

בסיר מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 160-170 מעלות (למי שאין מדחום אפשר באמצעות ידית כף עץ רטובה להכניס לשמן ויהיו בועות לא קטנות מדי. ממליץ בחום לרכוש מדחום זה משדרג את איכות הטיגון וההשקעה לא גדולה)

המלצה למדחום נמצא בקישור הבא:

http://www.cookman.co.il/MyAMAZON

 

מטגנים את השניצלונים כ 5 שניצלונים בכל פעם על מנת לא לקרר את השמן.

ברגע שהשניצלונים שחומים ופריכים מעבירים למסננת עם נייר סופג

לאחר מכן מטגנים את הכרובית וטבעות הבצל.

ברגע שהירקות שחומים ופריכים מעבירים למסננת עם נייר סופג.

 

מסדרים את כל המטוגנים על פלטה ומגישים

הצ'יפס המושלם

כנפיים פריכות ברוטב צ'ילי וסויה

פלטת סביח

מדחום דיגיטלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *