פילה סלמון עם לקט ירקות מוקפץ
רכיבים:
4 יח’ פילה סלמון
חבילת לקט ירקות קפוא למוקפץ (לאחר חליטה של 2 דקות במים רותחים וסינון)
4 שיני שום פרוסות לטבעות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר קצוץ לרצועות דקות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
2 כפות שמן שומשום
1 כף שמן סויה
פלפל שחור גרוס ומעט מלח
מעט שומשום להגשה
ההכנה:
מחממים ווק היטב מוסיפים 2 כפות שמן שומשום ואת שיני השום והג’ינג’ר מטגנים כחצי דקה עד שעולה ניחוח טוב של שום וג’ינג’ר זהירות לא לשרוף את השום.
מוסיפים את לקט הירקות החלוטים.
ומקפיצים כ5 דקות.
מוסיפים את הסויה הדבש ופלפל שחור.
מקפיצים עוד 2 דקות טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
הכנת הסלמון.
מייבשים היטב את נתחי הסלמון.
ממליחים ומפלפלים היטב מכל הצדדים.
מחממים מחבת עם תחתית לא נדבקת ומוסיפים את כף שמן הסויה.
צורבים את נתחי הסלמון תחילה על הצד של העור כ-3-4 דקות ולאחר מכן כחצי דקה בערך מכל צד להשחמה קלה.
ההגשה:
במרכז צלחת בעזרת רינג מסדרים את הירקות המוקפצים מעל מפזרים מעט שומשום ומעל מניחים את פילה הסלמון עם צד העור כלפי מעלה