פילה בס מוגש עם חציל קלוי ירקות קלויים סלט רענן ופסטו כוסברה
רכיבים:
לדג
4 יח’ פילה בס נקי ללא עצמות עם העור חצוי במרכזו.
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לירקות:
4 חצילים קלויים על להבה גלויה מקולפים ומסוננים מנוזלים (חציל אחד לכל סועד)
10 עגבניות שרי חצויות
10 בצלי שאלוט חצויים עם קליפה
1 פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות
2 עגבניות
1 בצל
5 עלי בזיליקום
מיץ מרבע לימון
3 כפות שמן זית (2 לירקות הקלויים 1 לסלט הרענן)
לפסטו כוסברה:
1 צרור כוסברה
2 שיני שום
מיץ מרבע לימון
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
פלח לימון להגשה
ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות במצב גריל
מעבירים את השאלוטס עגבניות השרי וטבעות הפלפל החריף לתבנית כאשר כל ירק מסודר בנפרד.
ממליחים ומפלפלים את הירקות מזלפים מעל 2 כפות שמן בצורה שווה ומערבבים מעט את הירקות.
מכניסים לתנור להשחמה ב-7 דקות.
בזמן זה מכינים את הפסטו והסלט.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל רכיבים הפסטו למחית גסה טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
הסלט:
את העגבניות חותכים לרבעים ואז לפרוסות דקות.
באותו האופן קוצצים את הבצל.
את עלי הבזיליקום קוצצים לרצועות דקות ביותר ומוסיפים לסלט.
מוסיפים לימון שמן זית מלח פלפל מערבבים וטועמים.
צליית הדג.
את נתחי הפילה מייבשים היטב במגבת נייר מתבלים היטב במלח ופלפל שחור ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שמן הזית ומעסים בעדינות את נתחי הדג עד שכל הנתחים עטופים בשמן הזית.
מחממים היטב מחבת עם תחתית לא נדבקת עד לשלב שהיא מעשנת.
מוסיפים את נתחי הדג (4 נתחים כל פעם) על הצד של העור ולוחצים מעט על הדג על מנת שלא “יתעקם”.
צורבים כ 4 דקות על צד העור הופכים לעוד 2 דקות על הצד השני. מוציאים מן המחבת למשטח עובדה ומכינים את 4 הנתחים הנוספים.
ההרכבה:
במרכז הצלחת מניחים את החציל בשלמותו ממליחים ומפלפלים.
בצד מסדרים את הירקות הקלויים (השאלוט השרי והפלפל החריף).
מניחים כף מהפסטו בצד השני.
מסדרים על החציל 2 נתחים של הדג עם הצד של העור כלפיי מעלה.
מסדרים מעטל מהסלט על נתחי הדג.
מניחים פלח לימון ומגישים.