רכיבים:
כ 10 פטריות (יש להוציא את הרגליים ולשמור
3 כפות שמן (לא זית)
מלח ופלפל
למילוי
150 גרם עוף טחון
150 גרם בשר בקר טחון
1 שן שום כתושה
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר כתוש
1 כף מירין
1 כף סויה
3 כפות פירורי לחם
מלח (ממש בזהירות הסויה מלוחה)
כפית פלפל שחור גרוס
רגלי הפטריות שנותרו (לאחר צלייה)
לרוטב
כחצי כוס מים רותחים
3 כפות רוטב טריאקי
1 כף מירין
1 כף סויה
1 כפית חומץ אורז
1 שן שום
1 כפית שמן שומשום
שומשום להגשה
ההכנה
מחממים תנור ל200 מעלות
מעבירים את הפטריות לתבנית (גם את רגלי הפטריות)
שופכים את השמן מלח ופלפל ומערבבים בעדינות את הפטריות (שלא יישברו)
מכניסים לתנור ל15 דקות. ומקררים.
את רגלי הפטריות קוצצים לקוביות קטנות.
המילוי:
את כל חומרים המילוי מערבבים יחד ולשים היטב לקבל תערובת אחידה
הרוטב:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל חומרי הרוטב מנמיכים ומבשלים כ5 דקות נוספות.
ממלאים את הפטריות במילוי מעבירים לתבנית אלומיניום שופכים מעל את הרוטב עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ25 דקות.
בשבלב זה ניתן לקרר ולשמור במקרר (יום יומיים מראש)
לפני ההגשה מחממים תנור ל200 מעלות מורידים את האלומיניום מורחים בעזרת מברשת חלק מהרוטב שהצטבר בתחתית ומכניסים לתנור לחימום והשחמה קלה.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום מעל.