פו עוף
רכיבים:
לציר
1 ק”ג גרונות
1 ק”ג כנפיים
3 כרעיים
3 בצלים
5 ס”מ שורש ג’ינג’ר חצוי
תערובת תיבול לציר.
2 כוכבי אניס
חצי מקל קינמון
2 גרגירי הל
מיץ מליים אחד או לימון
עד רבע כוס רוטב דגים (לפי הטעם)
3 כפות סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
נבטי שעועית
בצל ירוק קצוץ
בצל חצוי פרוס דק דק
כוסברה קצוצה
צ’ילי פרוס לטבעות דקות
אטריות אורז שהושרו כשעה במים חמים (לוודא שהם אכן רכים)
נתחי הכרעיים שבושלו בציר (מופרדות לרצועות)
ההכנה:
את הגרונות והכנפיים מעבירים לסיר ממלאים במים עד כיסוי מביאים לרתיחה.
מסננים ושוטפים היטב.
את 3 הבצלים חוצים מעבירים לתבנית יחד עם הג’ינג’ר החצוי ומכניסים לתנור במצב גריל עד להשחמה של הבצלים והג’ינג’ר.
מעבירים את הכנפיים והגרונות לסיר מוסיפים את הבצלים והג’ינג’ר מוסיפים הרבה מים.
מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומכפים את כל הקצף והלכלוך שנוצר ומבשלים כחצי שעה.
לאחר חצי שעה מוציאים את הכרעיים ומצננים.
ממשיכים לבשל את הציר על להבה נמוכה לפחות כשעתיים.
לאחר שהכרעיים התקררו מורידים את העור ומפרידים בעזרת הידיים את הכרעיים לרצועות דקות.
לאחר שעתיים מכבים ומסננים את הציר.
*** במידה ולא מתכוונים להגיש את המרק באותו היום בשלב זה מעבירים למקרר וביום ההגשה ממשיכים לשלב הבא.
מוסיפים לציר את כל התבלינים היבשים (אפשר בתוך שקיק תה מבד על מנת שיהיה קל להסיר לאחר מכן), וכן את רוטב הדגים מיץ הליים והסוכר.
ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
*** חשוב מאוד בשלב זה לטעום את הציר ולתקן טעמים חשוב שיהיה איזון בין מלוח מתוק וחמצמץ.
ההגשה.
בקערת מרק עמוקה
מסדרים בתחתית את אטריות האורז מעל את רצועות העוף את הבצל הירוק הכוסברה ורצועות הבצל. ומספר טבעות מהצ’ילי הקצוץ כל אחד לפי רמת החריפות האהובה עליו.
*** ניתן על אותו העקרון להכין פו מבקר עם עצמות בקר וכן נתחי בקר ההבדל העיקרי הוא בזמן בישול הציר (לפחות 6 שעות)