עוף ממולא (ללא עצמות) באורז ותבלינים מזרחיים עם נתחי פרגית וצנובר
רכיבים:
לעוף
3 עופות צעירים ללא עצמות שלמים (לבקש מהקצב וכן לשמור את העצמות לציר)
חוט לקשירה
4 בצלים חתוכים גס (לצלייה)
4 עגבניות חתוכות גס (לצלייה)
לציר עוף:
עצמות מ3 עופות
1 בצל גדול קצוץ גס
1 גזר גדול קצוץ גס
1 גבעול סלרי
1 כף אגוז מוסקט טחון
1 כף בהר (פלפל אנגלי טחון)
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כף כורכום
רבע כף קינמון
2 כפות שמן זית
3 ליטר מים
מלח ופלפל שחור גרוס
למילוי
לאורז:
4 כוסות אורז בסמתי שטוף היטב מספר במים במים קרים
4.5 כוסות ציר עוף רותח
3 כפות שמן זית
לפרגית:
4 כפות שמן זית
400 גרם פרגית חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית בהר (פלפל אנגלי טחון)
1 כפית פפריקה מתוקה
100 גרם צנוברים קלויים
מלח ופלפל שחור גרוס
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
מתחילים עם הציר
בסיר גדול ועמוק מוסיפים שמן זית מחממים היטב ומוסיפים את עצמות העוף והירקות.
מטגנים על להבה גבוהה עד שהכל שחום היטב.
מוסיפים חצי כוס מים ומגרדים את המשקעים בתחתית.
מוסיפים את יתרת המים מביאים לרתיחה ומנמיכים ומבשלים כשעה וחצי לפחות על להבה נמוכה עם בעבוע עדין.
לאחר שעה וחצי מוסיפים את התבלינים מבשלים עוד חצי שעה ומכבים.
ניתן להכין את הציר מראש וכאשר מכינים את המילוי מרתיחים שוב.
מסננים את הציר ושומרים (הכמות מספיקה ליותר מפעם אחת ואפשר וכדאי להקפיא את הציר שנשאר למאכלים נוספים)
מתבלים במלח ופלפל (יש לקחת בחשבון שהציר יהיה מעט יותר מלוח ממה שאוהבים מכיוון שהוספת האורז תוריד מהמליחות)
המילוי:
במחבת רחבה מחממים שמן זית היטב
מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות מוסיפים את הפרגית ומטגנים עד שהפרגית מוכנה (משנה את צבעה) מוסיפים את הצנוברים והתבלינים טועמים ומתבלים.
מכבים מוסיפים את הפטרוזיליה מערבבים היטב ומצננים.
האורז:
בסיר מוסיפים את השמן מחממים מעט ומוסיפים את האורז.
ברגע שהאורז חם (מחזיקים בין שתי אצבעות והחום לא יאפשר להחזיק את האורז יותר משנייה)
מוסיפים את הציר הרותח.
ניתן לטעום את הנוזל ולראות שהוא מתובל מספיק.
מכסים מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש ומבשלים 15 דקות.
לאחר 15 דקות מכבים ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.
מעבירים את האורז לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים את תערובת הפרגית.
מערבבים היטב ומצננים את התערובת לפני המילוי.
ממלאים את העוף וקושרים.
על תחתית של תבנית מסדרים את העגבניות והבצלים מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית
מניחים את העופות הממולאים על הירקות (החזה כלפי מעלה).
עוטפים היטב ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך שעה ורבע.
אחרי שעה ורבע מורידים את כיסוי האלומיניום (העוף בשלב זה לבן לחלוטין אך מבושל)
מעבירים את התנור למצב גריל ומחזירים לתנור עד השחמה יפה של העוף. מוציאים מסובבים את העוף ומחזירים להשחמה גם את צד הגב של העוף.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
מוציאים את חוט הקשירה והקיסמים (לפי צורך כמובן)
ההגשה:
את העוף חותכים ל8 חלקים שווים (הוא ללא עצמות הפריסה קלה ביותר)
מעבירים את הבצלים והעגבניות לקערת הגשה ומעל מסדרים את העוף.