עוגת דבש ותפוחים מבושמת

עוגת דבש

רכיבים:

 

500 גרם קמח
שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס שמן
1 כוס נס קפה
7 ביצים
כפית קינמון
טיפת ציפורן טחונה (לא חובה אבל רצוי)

לתפוחים
4 תפוחי עץ גרנד סמיט
30 גרם חמאה / מרגרינה
כף סוכר חום
תמצית ווניל
כפית קינמון

סירופ
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
כף דבש

ההכנה 
במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את התפוחים ושאר הרכיבים מבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב על מנת שלא יישרף כ 5 דקות עד ריכוך קל של התפוחים
מצננים את התפוחים

העוגה 
מחממים תנור ל165 מעלות
את השמן הסוכר הדבש ונס הקפה טורפים ביחד 
מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת אחידה
את הקמח אבקת האפייה הסודה לשתייה קינמון וציפורן מנפים ביחד ולאחר מכן טורפים עם תערובת הדבש מוסיפים כל פעם חלק מהקמח עד שתערובת העוגה אחידה וללא גושים
לוקחים 3 תבניות אינגליש קייק ומשמנים אותן
מחלקים את תערובת העוגה בשלושת תבניות האינגליש לאחר מכן בכל תבנית שמים כשליש מהתפוחים ומערבבים קלות בעזרת מזלג
מכניסים לתנור ואפים בערך 45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

בזמן האפייה מכינים את הסירופ
מביאים את כל הרכיבים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים עוד 3 דקות

שהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה מורחים את הסירופ על העוגה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *