ספוליאטלה
רכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח
1 כפית מלח
25 גרם דבש
200 מ”ל מים
150 גרם חמאה לדפים+קצת יותר לשימון
לקרם ריקוטה:
450 מ”ל חלב
100 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם סולת
500 גרם ריקוטה
1 ביצה L
מחית ווניל אמיתית
ההכנה:
לקערת המיקסר מוסיפים קמח מלח ודבש ומפעילים את המיקסר עם וו לישה.
מוסיפים בהדרגה את המים.
ברגע שמתקבל בצק רך וגמיש (בערך 7 דקות לישה) מפסיקים את פעולת המיקסר.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים (אפשר גם ל8 חלקים על מנת שדף הפסטה שמתקבל יהיה נוח לעבודה)
מרדדים חלק ראשון במכונת פסטה החל ממספר 10 על מספר 10 מעבירים את הבצק 4 פעמים ואז מתחילים להוריד את המספר עד למספר 7 לבצק דק ביותר.
**** אני מעביר את כל הבצקים ביחד ז”א כולם מס 10 9 וכו’ על מנת לא לשנות כל פעם את המספרים במכונה ובין לבין אני מקמח קלות את דפי הפסטה שלא יידבקו)
את יריעת הבצק שנוצרה מרחיבים בעזרת מתיחה או מערוך בזהירות לא לקרוע את הבצק (המתיחה צריכה להכפיל את רוחב הבצק).
מורחים מעט חמאה על יריעת הבצק ומתחילים לגלגל מהצד הצר ולקבלת גליל.
*** במהלך בגלגול כל הזמן מותחים את הבצק ככל שאפשר ובזהירות שלא ייקרע.
ככה עושים עם כל החלקים כאשר את הגליל שנוצר מקודם שמים על תחילת העלה החדש ומגלגלים את העלה על הגליל שנוצר.
עוטפים בניילון את גליל הבצק שנוצר ומכניסים למקרר לשעתיים.
בזמן הזה מכינים את הקרם למילוי
לקלחת מוסיפים חלב סוכר ומלח ומביאים לרתיחה מוסיפים את הסולת תוך טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך מעבירים לקערה ומצננים מעט. לאחר צינון של 15 דקות מוסיפים את שאר הרכיבים לקרם ושומרים בקירור עד השימוש.
מוציאים את גליל הבצק מהמקרר ופורסים אותו לעיגולים של 1 ס”מ.
בעזרת האצבעות (רצוי לשמן אותן במעט חמאה) מהמרכז כלפי חוץ עם שתי הבהונות יוצרים מעין צדפה כאשר ניתן לראות את הדיפוף של הספוליאטלה.
ברגע בנוצר כיס ממלאים בקרם. וסוגרים במרכז בעזרת צביטה קלה ושתי הקצוות פתוחים מעט.
מכניסים לקירור של 20 דקות לפחות לפני האפייה.
אופים 35-40 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות או עד שהספוליאטלה שחומים ופריכים.
מוציאים מהתנור מצננים ומנפים מעל אבקת סוכר.