סלט טאבולה עם טחינת סלק
רכיבים:
לטאבולה
200 גרם בורגול גס מושרה במי ברז כחצי שעה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
רבע צרור נענע קצוצה
עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
לטחינת סלק
כוס טחינה מוכנה (ניתן קנויה עדיף ביתית)
1 סלק קטן מבושל ומקולף טחון למשחה בעזרת בלנדר מוט
הכנה:
מערבבים את כל רכיבי הטאבולה הקערה טועמים ומתבלים במלח
מחלקים את הטחינה ל3/4 כוס ו1/4 כוס
מעבירים את 3/4 כוס הטחינה לקערה ומוסיפים את הסלק הטחון.
טועמים במידה וצריך מוסיפים מלח
להגשה
את הטאבולה מניחים בעזרת רינג במרכז צלחת הגשה יפה
מסביב יוצרים עיגולים של טחינת הסלק , בכל עיגול של טחינת סלק מניחים כחצי כפית מהטחינה הרגילה.
לוקחים שיפוד או קיסם ועוברים המרכז כל העיגולים של הטחינה.