רכיבים:
(לכ15-20 מנות)
1 ליטר חלב
1 ליטר שמנת מתוקה (אפשר 38% אפשר 32%)
140 גרם קורנפלור
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 כף מי זהר
להגשה
קוקוס טחון יבש
סירופ מלבי (אפשר קנוי והוא מצוין ואני משתמש בו גם, אפשר גם להכין 2 כוסות מים על 2 כוסות סוכר כפית מי זהר וצבע מאכל אדום להביא לרתיחה מים וסוכר לבשל כ10 דקות על להבה נמוכה להוסיף מי זהר וצבע מאכל ולכבות ולצנן)
ההכנה :
את כל רכיבי המלבי מעבירים לסיר עם תחתית לא נדבקת שמים על להבה בינונית וטורפים ללא הפסקה רצוי עם מטרפה מסיליקון. הטריפה נמשכת משהו כמו 10 – 15 דקות. ברגע שהתערובת מתחילה להסמיך ונוצר בעבוע ראשון של רתיחה מכבים ומסירים מהאש. מניחים בצמוד לקרם המלבי ניילון נצמד ממש עליו למנוע קרום ומניחים לצינון של 10 דקות.
בעזרת מצקת או מד ליטר מעבירים לכלי הגשה. עוטפים בניילון נצמד או מכסה תואם במידה ויש ומעבירים לקירור ללילה.
להגשה יוצקים מסירופ המלבי ומעל מפזרים את הקוקוס.