מיני בורגר טלה ועגל מוגש עם טחינה וירקות קלויים.
רכיבים:
לבורגר:
350 גרם פלדה טלה
350 גרם אונטריב עגל
מלח ופלפל שחור גרוס
לירקות הקלויים:
2 בצלים פרוסים לטבעות בעובי חצי ס”מ
3 עגבניות פרוסות בעובי 1 ס”מ
4 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
טחינה ביתית טובה
לחמניות מיני פרנה – למתכון לחץ/י כאן
ההכנה:
את נתחי הבשר חותכים לקוביות קטנות וטוחנים במטחנת בשר (למי שאין יכול לבקש מהקצב לטחון אך חשוב לציין בפניו לא לערבב את התערובת אחרי הטחינה).
למי שטוחן בבית לאחר הטחינה יש לערבב ממש בעדינות את הבשר וחשוב לא ללוש אותו (חשוב מאוד למרקם הסופי של ההמבורגר).
מחלקים לכדורים של 50 גרם ובעזרת רינג יוצרים צורה של המבורגר.
עוטפים ומעבירים למקרר.
כשעה לפני שורצים להכין מוציאים את ההמבורגרים מן המקרר.
את הבצל והעגבניות מעבירים לתבנית ממליחים ומפלפלים מזלפים את השמן הזית ומכניסים לתנור במצב גריל שחומם מראש ל220 מעלות. עד השחמה קלה.
ההכנה:
מחממים היטב מחבת כבדה עם 1 כף שמן זית.
ממליחים ומפלפלים היטב צד אחד של ההמבורגרים (את הצד הזה מניחים ראשונים על המחבת ואז מתבלים את הצד השני).
צולים כ1.5 ע 2 דקות (תלוי במידת העשייה הרצויה).
ההגשה:
את לחמניות הפרנה חוצים האמצע וקולים קלות על מחשב פסים או בתנור שיהיו מעט פריכות.
מורחים טחינה על שני צידי הלחמנייה מניחים את המיני בורגר ועליו פרוסת בצל ופרוסת עגבנייה ומעבירים לצלחת הגשה