לביבות זוקיני עם פרמז’ן ובזיליקום

קציצות זוקיני

רכיבים:

5 זוקיני בינוניים טריים וקשיחים

1 בצל בינוני

2 ביצים

3 כפות קמח גדושות

3 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת (אם רוצים פרווה אפשר לוותר)

חופן בזיליקום טרים קצוץ

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

 

ההכנה

מגררים את הזוקיני והבצל , מעבירים לקערה

מוסיפים כף מלח מערבבים ומשאירים כ30 דקות בקערה.

בעזרת מגבת או מגבת נייר סוחטים היטב את הזוקיני והבצל ממש עד ייבוש.

מעבירים לקערה נוספת.

מוסיפים את הקמח הביצים הפלפל השחור הפרמז’ן והזיליקום. (ייתכן שצריך עוד מלח לכן אני קודם כל מכין לביבה אחת טועם אותה ומתקן מלח לאחר מכן).

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

במחבת מחממים שמן (לא יותר מדי שכבה דקה) על חום בינוני גבוה.

לוקחים כף מתערובת הלביבות ומניחים במחבת משטחים קלות.

מטגנים בערך 5 – 7 דקות מכל צד עד שהלביבה משחימה. הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

ככה עושים עם שאר הלביבות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *