רכיבים:
1 כרובית קטנה
2 כוסות פרחי ברוקולי קפוא או טרי
2 ביצים
חצי גביע שמנת חמוצה (או 2 כפות מיונז למי שרוצה פרווה)
4 כפות פירורי לחם (בערך)
100 גרם גבינת גאודה מגוררת (מי שרוצה פרווה יכול להוריד)
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
לציפוי
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
ההכנה:
את הכרובית והברוקולי מבשלים במים עם מלח עד ריכוך (במידה וברוקולי קפוא אז מתחילים קודם כל עם הכרובית וב-5 דקות האחרונות מוסיפים את הברוקולי).
מסננים את הברוקולי והכרובית ומחזירים לסיר ומניחים על להבה נמוכה עד שלא יוצאים יותר אדים מהסיר (המטרה לייבש כמה שיותר נוזלים מהברוקולי והכרובית).
מצננים וקוצצים היטב את הברוקולי והכרובית.
מעבירים לקערה.
מוסיפים את הביצים השמנת החמוצה הגבינה ופירורי הלחם (מתחילים על 3 כפות עם יש צורך מוסיפים עוד) מערבבים לתערובת יציבה יחסית המטרה שניתן יהיה לייצר צורה של לביבה יציבה במידה והתערובת נוזלית מדי מוסיפים פירורי לחם.
יוצרים לביבות מהתערובת ומעבירים למקרר בכלי מכוסה לחצי שעה לפחות.
לאחר הקירור טובלים כל לביבה בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם.
במחבת שמים שמן עד לחצי גובה הלביבות.
מחממים על חום גבוה.
מטגנים כל לביבה כ3 דקות מכל צד עד שפירורי הלחם משחימים יפה.