רכיבים:
1 קג כנפיים חצויות
לתערובת תבלינים
1 כף אבקת שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה טחונה
2 כפות קמח
2 כפות אבקת אפייה (זה לא טעות)
לרוטב
חצי כוס צ’ילי מתוק
3 כפות רוטב סריראצה (רוטב צילי חריף תאילנדי)
3 כפות סויה
3 כפות חומץ
חצי כוס רוטב שזיפים
1 כף דבש
מבשלים את כל רכיבי הרוטב עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד כ 5 דקות וטועמים ניתן לשחק עם הכמויות לפי הטעם
ההכנה :
על מנת להימנע מטיגון עמוק מחממים תנור במצב גריל ל200 מעלות מערבבים את הכנפיים היטב עם תערובת התבלינים מניחים על רשת וצולים כ10 דקות מוציאים מהתנור הופכים וצולים עוד 10 דקות עד שהכנפיים שחומות ופריכות מעבירים לקערה מוסיפים את הרוטב ומערבבים קלות
מגישים עם בצל ירוק
**חשוב שהרוטב רק יעטוף את הכנפיים ולא יציף
אותם
** הסיבה שהשתמשתי באבקת אפייה היא בטריק שראיתי ביו טיוב למעשה אבקת האפייה יותר מעטה פריך לכנפיים ובעצם מדמה טיגון עמוק ובכך חוסכים את הטיגון בגדול אפשר לעשות אותו דבר ללא אבקת אפייה בטיגון עמוק