רכיבים:
*** על מנת להכין את כוסות השוקולד יש צורך בתבנית סיליקון
לריבת חלב ביתית
1 פחית חלב מרוכב ממותק (ניתן גם לקנות ריבת חלב מוכנה)
לכוסות השוקולד (גם כאן ניתן לקנות מוכניות)
500 גרם שוקולד מריר 60 % לפחות
לקרם ריבת חלב
1 ריבת חלב ביתית
2 שמנת מתוקה
2 כף אינסטנט פודינג
לקישוט
1 כוס נשיקות מרנג קצוצות
חצי כוס בננות מיובשות
חצי כוס פקאן סיני קצוץ
ההכנה
את ריבת החלב יש להכין יום מראש ההכנה פשוטה מאוד אך לוקחת זמן.
את הפחית של החלב המרוכז מניחים בסיר כאשר עם שוכבת על צידה, ממלאים במים ותמיד דואגים שהמים יכסו את הצנצנת אפשר מראש למלא הרבה מים אבל במהלך הבישול להוסיף תמיד אסור שהפחית לא תהיה מכוסה.
מבשלים את הפחית החלב במים כ 4 שעות (זה לא טעות ואני ממליץ בחום להכין כמה מראש ככה יש בשפע במקרר וחיי המדף מאוד ארוכים).
לאחר 4 שעות מכבים ומעבירים לקירור במקרר ללילה.
לכוסות השוקולד
ממיסים את השוקולד על סיר כפול (סיר עם מים רותחים כאשר מעליו סיר נוסף שאינו נוגע במים)
מומלץ להיעזר במדחום ולהמיס את השוקולד ולהגיע לטמפ של 45 מעלות.
כאשר השוקולד מומס מעבירים לשיש ומקררים אותו בעזרת מרית תוך קיפול מתמיד עד שהשוקולד מגיע ל 27 מעלות במידה ואין מדחום זה בערך לוקח 7 דקות.
מעבירים את השוקולד לקערה ויוצקים לתוך תבניות סיליקון שוקולד עד הסוף ושופכים את השוקולד חזרה לקערה ובכך נוצרת שכבה דקה של שוקולד על תבנית הסיליקון.
מכניסים למקפיא ל15 דקות ומוציאים בעדינות מקלפים את הכוסות מתבנית הסיליקון ושומרים בקירור.
הקרם :
מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג וברגע שנוצר קרם יציב מוסיפים את ריבת החלב (מהמקרר) ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד מעבירים למקרר עד ההרכבה.
ההרכבה
בכל כוס מזלפים את קרם ריבת החלב ומעל מפזרים את המרנג הקצוץ הבננות המיובשות והפקאן הסיני.