כדורי הבשר של אלמוג

כדורי בשר

רכיבים:

500 גרם בשר בקר טחון פעמיים (אונטריב , צוואר)

1 בצל גדול מגורר סחוט

3 פרוסות לחם ללא הכרום מושרות במים וסחוטות

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב

1 צנצנת של מחית עגבניות (Passata)

2 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה

את כל רכיבי כדורי הבשר לשים ביחד לתערובת אחידה

רצוי לטעום את התערובת (למי שיש בעיה עם בשר נא אז אפשר להכין קציצה קטנה לטגן ולטעום)

במידה וצריך להוסיף מלח או פלפל

לוקחים קערה קטנה עם מים ומתחילים ליצור כדורים קטנים בין כדור לכדור לטבול את הידיים במים על מנת שיהיה קל לעצב לכדורים.

 

הרוטב

בסיר סוטאז’ שמים 2 כפות שמן זית מוסיפים פפריקה מתוקה סוכר ופלפל שחור גרוס ומטגנים כדקה על להבה בינונית גבוהה ברגע שיש ניחוח חזק של תבלינים באוויר מוסיפים את מחית העגבניות (בזהירות עם טיגון התבלינים שלא יישרפו הרוטב יהיה מריר) ממלאים חצי מהצנצנת מים מנערים היטב  ומוסיפים לרוטב.

מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי  מתבלים במלח מערבבים וטועמים.

ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד סוכר במידה ויש חמיצות חזקה מהעגבניות.

מוסיפים את כדורי הבשר לסיר מכסים ומבשלים כ 20-25 דקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *