ירקות כבושים ביתיים.
רכיבים:
2 קולורבי פרוסים לפרוסות דקות מאוד
2 צנונים פרוסים לפרוסות דקות מאוד
2 מלפפונים פרוסים לטבעות דקות מאוד.
1 שורש סלרי פרוס לטבעות דקות ביותר.
לנוזל כבישה
חצי ליטר מים
3 כפות סוכר
1 כף מלח גדושה
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי כוסברה
1 כף צ’ילי גרוס יבש.
ההכנה:
את כל הירקות מעבירים לצנצנצת
את כל נוזלי הכבישה מביאים לרתיחה.
חשוב בשלב זה לטעום צריך להיות מעט יותר מלוח מהטעם שרוצים ומעט מתוק יותר. כמובן שאפשר להוסיף או להוריד צ’ילי לפי החריפות הרצויה.
שופכים את נוזל הכבישה על הירקות סוגרים את הצנצנת או הקערה (חשוב שהנוזל יכסה את כל הירקות).
מצננים שעתיים מחוץ למקרר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למחרת ניתן כבר לאכול