טרוטליני מסקרפונה וסלמון מעושן ברוטב שמנת ויין לבן עם אספרגוס ונתחי סלמון מעושן

טרוטליני

רכיבים:

לפסטה

400 גרם קמח פסטה

2 ביצים L

4 חלמונים

1 כפית שמן זית

1 כף מלח מחוקה

 

למילוי

1 חבילת גבינת מסקרפונה

100 גרם סלמון מעושן

לרוטב

1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות

1 כף גדושה חמאה

1 כף שמן זית

כוס יין לבן

1 שמנת מתוקה

אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה

ראשי אספרגוס חלוטים 3 דקות במי מלח ומקוררים

100 גרם נתחי סלמון מעושן

ההכנה:

את כל רכיבי הבצק מכניסים למעבד מזון ומפעילים עד קבלת בצק במידה ועדיין יש פירורים ניתן להוסיף כפית מים.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל40 דקות עד שעה.

בינתיים מכינים את המילוי

טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הסלמון עם המסקרפונה למרקם אחיד.

 

מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר ועל משטח עבודה מקומח מתחילים לרדד למי שיש מכונת פסטה מרדד למספר 7 למי שאין מרדד כמה שיותר דק חשוב לקמח כל הזמן על מנת שהפסטה לא תידבק.

בעזרת חותכן יוצרים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי (לא לשים יותר מדי על מנת שניתן יהיה לסגור את הטרורליני.

מורחים מים על חצי מקצוות העיגול וסוגרים את החצי השני מעל המילוי. ככה עושים עם כל העיגולים.

לאחר מכן מסובבים את שתי קצוות חצי העיגול שנוצר ובעזרת לחיצה בין האצבעות יוצרים את צורת הטרוטליני.

מעבירים לתבנית שפיזרנו עליה מעט סולת על מנת שלא יידבק.

בשלב זה ניתן להעביר להקפאה עד לשימוש או להכין כמות שיהיה במקפיא.

 

הרוטב:

מחממים מחבת רחבה מוסיפים את שמן הזית והחמאה ומוסיפים את הבצל ומעט מלח ופלפל שחור מאדים כ5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף.

במקביל מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ו2 כפות מלח.

מוסיפים את היין הלבן מביאים לרתיחה ומצמצמים אותו עד לכדי שנשאר 2 3 כפות במחבת המטרה היא למצות את הטעם ולהיפטר מהאלכוהול.

מוסיפים את השמנת המתוקה מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי. ברגע שטובלים כף ברוטב ומעבירים אצבע בגב הכף והרוטב לא מכסה את הפס שנוצר הרוטב הצטמצם דיו ועוצרים את הבישול.

מתבלים במעט אגוז מוסקט וטועמים ומתקנים טעם.

מכניסים את הטרוטליני לסיר עם המים הרותחים ברגע שהם צפים מבשלים עוד 3 דקות.

דקה לפני סיום הבישול לוקחים 2 כפות ממי הבישול של הטרוטליני ומוסיפים לרוטב (זה קושר את הרוטב).

מעבירים את הטרוטליני לרוטב מוסיפם את האספרגוסים (משאירים קצת בצד לקישוט).

מקפיצים קלות ומעיבירם לצלחת הגשה.

מסדרים את נתחי הסלמון והאספרגוסים שהשארנו בצד בצורה שווה על הטרוטליני ומגישים.

מתכונים נוספים

פלטת אנטיפסטי

קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

ספוליאטלה

עוגת ריקוטה וסולת כפרית בניחוח לימוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *