רכיבים
2 חצילים אחד גדול ואחד קטן (חשוב שיהיו קלים ביחס לגודלם)
200 גרם גבינה בולגרית או פטה חתוכה לקוביות (אני השתמשתי ב 5 % שומן)
4 עגבניות מיובשות בשמן זית חתוכות לרצועות
רבע פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות (אפשר גם לוותר או להוסיף תלוי כמה חריף אוהבים
רבע צרור פטרוזיליה (חצי לקישוט חצי לשמן פטרוזיליה)
1 שן שום
5 כפות שמן זית (4 לשמן פטרוזיליה ו 1 לזילוף על החציל)
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
את החצילים דוקרים קלות עם מזלג ושורפים על הגז מכל צד עד שמתרככים
מעבירים למסננת לצינון קל ולהגיר את הנוזלים מהחציל
את החציל הגדול מקלפים בעדינות ושומרים אותו בשלמותו מניחים בתבנית עם נייר אפייה
את החציל הקטן קולפים גם כן ואת הבשר שלו מניחים על החציל הראשו (המטרה להגדיל את נפח החציל).
יוצרים מעין גומה במרכז ומכניסים לתוכה את הגבינה.
מחממים תנור ל200 מעלות למצב גריל עליון.
מתבלים את החציל בפלפל שחור וקצת מלח (יש מספיק מהגבינה) מזלפים את כף שמן הזית על החציל ומכניסים לתנור ל5 דקות.
בזמן הזה מכינים את פסטו הפטרוזיליה.
אפשר עם בלנדר מוט אפשר עם מכתש ועלי איך שרוצים כותשים את הפטרוזיליה השום והשמן ביחד עד שמתקבלת משחה מוסיפים מעט מלח.
ההרכבה בצלחת הגשה יפה אפשר בעזרת רינג יוצרים עיגול משמן הפטרוזיליה במרכזו מניחים את החציל ,(ראו תמונה) בזהירות הוא חם.
מפזרים מעל את העגבניות היבשות הפלפל החריף והפטרוזיליה ומגישים כמובן לצד לחם שיהיה עם מה לנגב.