רכיבים:
לגרבלקס
200 גרם פילה סלמון ללא העור
3 כפות סוכר
3 כפות מלח
2 כפות כוסברה קצוצה
1 גרידה מליים
1 כפית צ’ילי גרוס יבש
לסלט המלפפונים
2 מלפפונים פרוסים לטבעות מושרים במי קרח כחצי שעה כאשר לפני שפורסים לטבעות עושים חתך עד מרכז המלפפון לכל אורכו (המטרה ליצור סלסול מהמלפפונים)
1 כף כוסברה קצוצה
1 כפית נענע קצוצה
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי ליים
1 כף שמן שומשום
לרוטב
2 כפות מיונז איכותי (אני הכי אוהב הולנדי)
1 כפית שמיר קצוץ
1 כפית אבקת וואסאבי (אפשר גם וואסאבי כמשחה)
מעט מאוד מלח.
להגשה
כף שומשום קלוי (3 דקות על מחבת יבשה עד שיש ריח נעים של שומשום)
ההכנה
מערבבים את המלח הסוכר בכוסברה והליים בקערה.
עוטפים היטב את נתח הסלמון בתערובת
מניחים בקערה מעל הסלמון מניחים משקולת (זה יכול להיות קופסת שימורים או כל דבר אחר שיילחץ על הנתח במהלך הכבישה).
עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים
*** ככל שמשאירים יותר במקרר הנתח יהיה כבוש יותר ז”א שאם רוצים שמרכז הסלמון יהיה נא אז מוציאים לאחר שעתיים במידה ורוצים שהוא יהיה כבוש כולו אז משאירים ללילה. אני השארתי במשך 4 שעות כך שרוב הנתח היה כבוש וחלק במרכז היה מעט נא.
הסלט
מסננים את המלפפונים ממי הקרח היטב
מערבבים היטב את כל החומרים טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח.
לרוטב
מערבבים את כל רכיבי הרוטב וטועמים.
ההרכבה:
מוציאים את הנתח הסלמון ומורידים היטב את כל הציפוי ניתן ורצוי לשים קערת מים ולהרטיב את כף היד על מנת לוודא שיורת כל הציפוי.
פורסים פרוסות דקות מהסלמון.
בצלחת הגשה מסדרים את פרוסות הדג בצורת מניפה במרכז הצלחת מסדרים את סלט המלפפונים
ומשני צדי הדג שים את הרוטב.
מעל הסלמון מפזרים את השומשום הקלוי.