בננה לוטי עם גלידת קוקוס ביתית
רכיבים:
לבצק:
חצי כוס מים
1 ביצה L
כף סוכר
כף חלב מרוכז ממותק
חצי כפית מלח
כף חמאה מומסת
2 כוסות קמח
להגשה:
בננות פרוסות דק
חלב מרוכז ואו נוטלה/סירופ שוקולד לזילוף מעל
חמאה לטיגון
לגלידת קוקוס ביתית
1 שמנת מתוקה
1 קרם קוקוס (שהיה במקרר לפחות 4 שעות)
1חלב מרוכז ממותק
4 כפות שבבי קוקוס מיובש
ההכנה:
את הגלידה יש להכין יום מראש ההכנה פשוטה מאוד.
מקציפים את השמנת עם קרם הקוקוס לקרם יציב מוסיפים את החלב המרוכב ובסוף את שבבי הקוקוס.
מעבירים למקפיא ללילה לפחות.
להכנת הלוטי:
לשים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ומבריק אפשר במיקסר עם וו לישה או ביד.
עוטפים בכלי ומניחים למנוחה חצי שעה.
אחרי חצי שעה מחלקים ל10 כדורים שווים בגודלם עוטפים אותם בשמן ומניחים במנוחה כשעה.
אחרי שעה פותחים בין דתי ניירות אפייה ממש כמו מופלטה צולים על מחבת מעל מפזרים במרכז בננות וסוגרים כמו מעטפה
הופכים להשחמה בצד שני מעבירים לצלחת הגשה ומזלפי חלב מרוכז ואו נוטלה ואפשר להשתגע פה כמו קצפת גלידה וכו
טיפ קטן אני מטגן עם חמאה uשמן ביחד על מנת שהחמאה לא תישרף אם יש באפשרותכם להשיג גי (GHEE חמאה מזוקקת) אז זו בהחלט אופציה מועדפת