בורקס פילו חצילים קשקבל וטבורג

בורקס פילו

רכיבים

1 חבילת עלי פילו שהופשרו לילה במקרר

שמן זית למריחה על עלי הפילו

1 חציל קלויי על להבה קלויה שהונח במסננת להגרת נוזלים  וקולף ונקצץ

1 ביצה

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

300 גרם גבינת טבורג

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

1 ביצה + כף שמן זית למריחה על הבורקס

 

ההכנה

בקערה מערבבים את החצילים גבינת הקשקבל והטבורג ביצה 2 כפות שמן זית מלח ופלפל (בעדינות עם המלח שלא יהיה מלוח מדי)

מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה מורחים קלות בשמן זית מניחים עליו עלה נוסף בחלק שקרוב אליכם מסדרים לרוחב מהמילוי ומגלגלים את את עלי הפילו לרולדה מהודקת. משמנים קלות שוב את הרולדה ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. (אני השתמשתי בתבנית אלומינים גדולה זה בדיוק המידה וגודל דף הפילו)

ככה עושים עם כל עלי הפילו לי יצא 6 רולדות מאורכות (תלוי בכמות העלים בחבילה)

חותכים בעזרת סכין חדה את הבורקסים לגודל הרצוי.

טורפים ביצה עם כף שמן זית ומורחים על הבורקסים.

בשלב זה ניתן להכניס להקפאה או לאפות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל190 מעלות בערך 25 דקות אפייה. עד שהבורקס שחום ויפה.

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים

עוגת קרפים עם קרם שוקולד לבן

סברינה תאנים ופטל

סברינה אישית עם קציפת שוקולד לבן

וופל בלגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *