בורקס עלים עם פטה וטבורג

בורקס

 

רכיבים

1 חבילת בצק עלים (על בסיס חמאה) מופשרת לילה במקרר

250 גרם גבינת פטה בלקנית או עזים מגוררת

250 גרם גבינת טבורג

1 ביצה

פלפל שחור גרוס

 

ביצה טרופה עם כף מים למריחה על הבורקס

שומשום לקישוט

 

ההכנה

בקערה מערבבים היטב את 2 סוגי הגבינה והביצה ומעט פלפל שחור גרוס

 

פותחים את בצק העלים וחותכים לחצי (על מנת שיהיה נוח לעבודה)

מקמחים קלות את הבצק ומרדדים אותו מעט לקבלת עלה דק יותר.

חותכים את הבצק לריבועים בגודל רצוי (כל אחוד מה שהוא אוהב)

במרכז כל ריבוע מניחים כפית מהמילוי (במידה ועושים בורקסים גדולים יותר אז להניח יותר מלית חשוב רק שניתן יהיה לסגור היטב את הבורקס).

סוגרים את הבורקסים לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות על מנת שלא ייברח המילוי.

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.

ככה מכינים גם את החצי השני של בצק העלים.

מורחים את הבורקסים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום (חשוב למרוח בעדינות את הביצה ולא יותר מדי על מנת שהבורקס יעלה יפה בזמן האפייה)

בשלב זה ניתן להקפיא.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לבערך 35 דקות אפייה עד שהבורקס שחום ופריך.

 

מתכונים נוספים

עוגת ביסקוויטים

כנאפה

ביצת הפתעה לוטוס עם קרם גבינה

קינוח דגני אוריאו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *