בוריק תורכי

בוריק

רכיבים

חבילת עלי פילו 12 דפים (אפשר גם עלי יופקה מי שמצליח למצוא במקור זה עם הדפים הללו אז כדי מאוד לנסות)

*** חשוב להפשיר לילה במקרר במידה וזה עלי פילו קפואים

מלית

300 גרם גבינת פטה מפוררת גס בעזרת הידיים

1 בצל מגורר

פלפל שחור גרוס

500 גרם תרד טרי (אם מצאתם תרד תורכי מה טוב) קצוץ גס

1 ביצה

2 כפות שמן זית

 

לבלילת היוגורט

4 כפות יוגורט יווני

1 ביצה

3 כפות שמן (לא זית)

4 כפות מים

 

בלילה לשכבה עליונה

1 ביצה

2 כפות יוגורט יווני

 

ההכנה

מכינים את המלית

את התרד מעבירים לקערה , מוסיפים את הבצל המגורר בקערה נפרדת מערבבים ביצה עם שמן זית ופלפל שחור גרוס ומוסיפים לקערה עם התרד ומערבבים.

בלילת היוגורט – טורפים יחד את כל החומרים

ההרכבה

משמנים קלות תבנית עגולה (אפשר כמובן גם מלבנית אך חשוב שתהיה קטנה יותר מגודל עלי הפילו) . מניחים דף פילו אחד לא באופן שטוח עם קצת ק.יפולים ועליו מטפטפים כ שליש מבלילת היוגורט אין צורך לכסות באופן אחיד את עלה הפילו. ככה עושים עם 3 עלי פילו. ברגע שמסיימים עם הדף  השלישי מפזרים באופן אחיד שליש מתערובת התרד ושליש מגבינת הפטה. ככה עושים עוד פעמיים 3 עלי פילו שביניהם 4 כפות מתערובת היוגורט ומעל מפזרים שליש מהמילוי.

מכסים את המילוי ב3 עלי הפילו האחרונים שנותרו.

מכינים את הבלילה לשכבה העליונה , טורפים יחד את כל החומרים.

הפעם בעזרת מברשת מורחים היטב על כל עלי הפילו את התערובת בשכבה אחידה כך שתכסה את כל פני הבצק.

חותכים בעזרת סכין חדה ריבועים כגודל המנה הרצויה להגשה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ35-40 דקות עד שהחלק העליות והתחתון שחומים ויפים.

בתיאבון.

 

 

מתכונים נוספים

תפוא ממולא ומוקרם וסלט ירקות

קרם שמנת בשני צבעים עם פירות יער וקראמבל אוראו

קרם יוגורט חלבה

קנלוני בטטה ריקוטה עם גאודה עזים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *