באק צ’וי עם שום סויה וקריספי שאלוטס.
רכיבים
4 יח’ באק צ’וי נקי שטוף וחצוי.
6 שיני שום פרוסות לטבעות דקות
3 כפות שמן סויה
4 כפות רוטב סויה
4 כפות מים
1 כף סוכר חום
1 כפית קורנפלור
מלח ופלפל שחור גרוס.
לקריספי שאלוטס
כ 10 בצלי שאלוט חצויים ופרוסים לפרוסות דקות ביותר
שמן לטיגון עמוק (כחצי ליטר עד ליטר אין צורך ביותר מדי ניתן לטגן גם במחבת)
ההכנה:
מרתיחים סיר עם הרבה מים ברגע שמגיע לרתיחה מוסיפים 2 כפות מלח וחולטים את הבאק צ’וי כ5 דקות.
מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
להכנת הקריספי שאלוטס.
מחממים היטב את השמן במחבת צריך להגיע לטמפ של 180 מעלות. אם אין מדחום ניתן להכניס חתיכה קטנה של ולראות שהשמן מספיק חם.
מטגנים את השאלוטס עד שהם שחומים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג שומרים עד להגשה.
לרוטב.
מכינים תערובת מהסויה מים סוכר וקורנפלור.
מחממים את השמן בממחבת ומוסיפים את השום מטגנים עד שעולה ניחוח נעים של שום מן המחבת מוסיפים את תערובת הסויה ומערבבים עד שמסמיך במידה ומסמיך יותר מדי ניתן להוסיף מים.
טועמים מתבלים פלפל שחור בנדיבות ומלח לפי הצורך (ייתכן שלא צריך הסויה מלוחה בעצמה).
על צלחת הגשה יפה מסדרים את הבאק צ’וי מעליו שופכים את רוטב הסויה והשום ומעל מפזרים את הקריספי שאלוטס.