רול טורטייה במילוי פרגית פלפלים ובצל מוגש עם גוואקאמולי
רכיבים:
4 טורטיות גדולות
לפרגית:
700 גרם סטייק פרגית
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כף סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
לירקות מוקפצים
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
1 בצל סגול חצוי פרוס לפרוסות דקות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס.
למיונז פיקנטי:
4 כפות מיונז איכותי
1 כפית שבבי צ’ילי
1 כפית שמן זית
מיץ מרבע לימון
1 כף כוסברה
מלח ופלפל שחור גרוס
לגוואקאמולי:
2 אבוקדו גדולים ובשלים
1 עגבנייה קלופה קצוצה לקוביות ללא גרעינים
חצי בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
את נתחי הפרגית חותכים לחצי ומעבירים לקערה
מוסיפים את שאר הרכיבים למעט השמן ומעסים היטב.
מוסיפים את שמן הזית ומעסים עד שהשמן עוטף את נתיח הפרגית.
עוטפים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות לשעתיים
בזמן הזה מטגנים את הירקות.
מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הפלפלים והצל מלח ופלפל שחור מקפיצים כ3-4 דקות עד שהירקות מתרככים מעט אך עדיין פריכים.
מכבים ושומרים עד ההגשה.
להכנת המיונז:
מעבירים את כל הרכיבים למד ליטר או כלי גבוהה וטוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט למיונז אחיד.
טועמים ומתקנים תיבול.
הגוואקאמולי:
מרוקנים את תכולת האבוקדו לקערה ומועכים את האבוקדו למרקם גס מוסיפים את שער הרכיבים טועמים ומתקנים טעם.
שומרים עטוף המקרר עם ניילון נצמד כאשר הניילון צמוד לגוואקאמולי (מה שיימנע השחרה של האבוקדו).
כשעה לפני שרוצים להכין את המנה מוציאים את הפרגיות מהמקרר.
מחממים היטב מחבת גריל פסים עד שהיא ממש מעשנת.
צולים את נתחי הפרגית להשחמה יפה משני הצדדים משהו כמו 3 דקות לצד.
מוציאים וחותכים את הפרגיות לנתח בגודל ביס (bite size).
מחזירים ללהבה את המחבת עם הירקות המוקפצים מטגנים עוד דקה לחימום מוסיפים את נתחי הפרגית ומערבבים היטב.
ההרכבה:
מחממים על להבה גלויה את הטורטיות מעט לשרוף אותן.
במרכז כל טורטייה מורחים מן המיונז הפיקנטי.
מעל מסדרים ערימה יפה של הפרגית והירקות.
חשוב לוודא שמשני צדי הטורטייה יהיה חלק ללא מילוי על מנת שניתן יהיה לגלגל את הרול בצורה טובה.
משני צדי הטורטייה מקפלים על המילוי (ממש כמו שמכינים סיגר) ומגלגלים את הטורטייה לסגירת הרול.
חשוב לגלגל הדוק על מנת שהטורטייה לא תתפרק.
אני גלגלתי את הטורטייה בתוך נייר לסנדוויצ’ים על מנת שיהיה קל לחתוך ולהגיש.
כל טורטייה חותכים באמצע.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים ביחד עם הגוואקאמולי.