צלי טלה עם בצלים וגזר
רכיבים:
1 ק”ג בשר אלה חתוך לקוביות.
4 גזרים פרוסים לטבעות
4 בצלים חצויים וקצוצים לרצועות.
2 ראשי שום שלמים.
ציר טלה/מים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
מחממים היטב את שמן הזית.
את קוביות הטלה ממליחים ומפלפלים וצורבים היטב עד להשחמה.
מוסיפים את הגזרים והבצלים ומשחימים גם אותם.
מוסיפים את ציר הטלה / המים עד כדי 3/4 מגובה הבשר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
לאחר שעה מוסיפים את שני ראשי השום השלמים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד כשעה.
התבשיל מוכן כאשר בשר הטלה רך והרוטב הסמיך.