צ’ילי קון קרנה מוגש עם נאצ’וס ביתיים

צ'ילי קון קרנה

צ’ילי קון קרנה מוגש עם נאצ’וס ביתיים

רכיבים:

700 גרם בשר טחון טרי

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק קצוץ לקוביות קטנות

6 כפות שמן זית

1 צנצנת מחית עגבניות גסה

1 פחית שימורים שעועית שחורה מסוננת ושטופה קלות במים.

3 כפות שבבי צ’ילי כתוש

1 כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לנאצ’וס

2 טורטיות חתוכות למשולשים לפי גודל רצוי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

2 כפות שמן זית

מלח

 

ההכנה:

בסיר מחממית 3 כפות שמן זית.

מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף עץ עד שמתקבל תערובת פירורית של הבשר.

ממשיכים לטגן את הבשר עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משחים.

מעבירים לקערה.

באותו הסיר מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק  והצ’ילי. מטגנים כ3 דקות.

מוסיפים את כל התבלינים פרט לסוכר ומטגנים דקה נוספת.

מחזירים את הבשר פנימה.

מערבבים.

מוסיפים את מחית העגבניות ומוסיפים מים כמחצית מצנצנת מחית העגבניות.

מוסיפים את הסוכר.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים ומבשלים כ30 דקות ללא כיסוי.

לאחר 30 דקות מוסיפים את השעועית השחורה.

וממשיכים לבשל עד שהצ’ילי מסמיך וכמעט לא נשארו נוזלים.

טועמים ומתבלים לפי הצורך

 

להכנת הנאצ’וס.

מערבבים את הטורטיות עם יתר הרכיבים.

מכניסים לתנור על 200 מעלות עד השחמה. מוציאים ומצננים לפריכות.

** ניתן להכניס את משולשי הטורטייה בין רשת של תנור ליצור מאין אפקט של קיפול אבל ממש לא חובה.

 

מגישים בצלחת עמוקה ומסביב את הנאצ’וס

מתכונים נוספים

טאקו עם נתחי אנטריקוט אבוקדו וצ'ימי'צורי

צ'ורוס

רול טורטייה במילוי פרגית פלפלים ובצל

3 thoughts on “צ’ילי קון קרנה מוגש עם נאצ’וס ביתיים

  1. הי, ראיתי באינסטגרם טורטיות אבל לא עם פרגית, לא זוכרת עם מה אבל זה היה נראה נהדר, יודע על מה אני מדברת??אשמח למתכון.

    1. מדובר בפרגית טחונה
      עדיין לא העליתי מתכון
      בגדול מטגנים בצל מוסיפים פטריות קצוצות או טחונות ומאדים עד שאין נוזלים לאחר מכן מטגנים פרגית טחונה פרגית טחונה ממש כמו התחלה של כל בשר טחון לאחר שהפרגית מתחילה להשחים (זה לוקח זמן מגיר הרבה נוזלים)
      אני מוסיף פפריקה מעושנת (מעט) כמון פפריקה מתוקה אבקת שום תבלין קייג’ון מלח ופלפל ומחזיר את תעורבת הבצל והפטריות
      בזה המילוי מוכן להרכבה של הטורטייה
      אני מרחתי ספייסי מיו והוספתי חסה חמוצים ואבוקדו ועגבנינ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *