רכיבים:
4 חצילים קלים יחסית למשקלם
5 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
למשרה:
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
1 שום כתוש
3 כפות רכז רימונים
3 כפות דבש
מיץ מלימון אחד
5 כפות מים
ההכנה:
את החצילים קולפים וחותכים לאורכם ויוצרים רצועות שמנות בערך 9/12 רצועות מכל חציל תלוי בגודלו ממליחים ומפלפלים היטב את החצילים.
מחממים תנור ל200 מעלות
מניחים על תבנית נייר אפייה
מערבבים את הפפריקה עם שמן הזית .
משמנים קלות את נייר האפייה עם שמן הפפריקה ומסדרים את החצילים על התבנית מברישים את החצילים היטב מכל הצדדים בשמן הפפריקה.
מכניסים לתנור עד שהחצילים רכים ושחומים זהירות שלא יישרפו.
בינתיים מערבבים את כל חומרים המשרה איך שהחצילים יוצאים מהתנור מכניסים אותם ישירות למשרה מכסים או עוטפים בניילון נצמדים ומצננים.
ניתן להגיש גם קר.
אני הגשתי עם גרגירי חומוס מבושלים