מג’דרה
רכיבים:
1 כוס עדשים חומות (שבושלו בהרבה מים 20 דקות אחרי רתיחה) מסוננים.
2 כוסות אורז בסמתי (שנשטף כמה פעמים במים וסונן עד שהמים נהיים צלולים)
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות מאוד ומטוגנים ב3 כפות שמן זית עד השחמה קלה
2 כפות שמן זית
1 כף כמון
1 כפית כורכום
3 וחצי כוסות ציר בקר/עוף/מים (במידה וזה ציר אז ממליחים את הציר בעודו חם וטועמים במידה ומשתמשים במים מוסיפים את המלח במהלך הכנת המג’דרה)
מלח לפי הטעם
להגשה:
1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות מטוגן בשמן עמוק עד להשחמה על גבול השרוף.
ההכנה:
מעבירים את כל הרכיבים לסיר ומערבבים בעדינות.
מניחים על הלהבה הגבוהה ביותר מכסים ומביאים לרתיחה.
ברגע שמגיע לרתיחה טועמים מעט מן המים ומתבלים במלח לפי הטעם.
מכסים מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ15 דקות.
לאחר 15 דקות מכבים אך משאירים מכוסה לעוד 10 דקות.
מעבירים לצלחת הגשה ומעל מפזרים מהבצל השחום והפריך.