לחמניות מיני פרנה
רכיבים:
500 גרם קמח לחם
300 מ”ל מים
50 מ”ל שמן זית
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כף מלח
ההכנה:
לקערת מיקסר מכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן ולמלח.
מפעילים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד משהו כמו 5 דקות.
מוסיפים את השמן והמלח ומפעילים שוב את המיקסר ל7 דקות בערך עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט.
משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק מכסים ומתפיחים להכפלת נפח.
לאחר הכפלת הנפח מוציאים את האוויר ומחלקים לכדורים של 50 גרם (יוצא בערך 16 כדורים)
כל כדור לוחצים מעט ליצירת טבעת עגולה ושטוחה מעט (חשוב להקפיד שיהיו בגודל אחיד).
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מסדרים את הלחמניות עם רווחים קטנים ביניהם.
עוטפים עם שקית או מגבת חשוב. ומתפיחים עוד 45 דקות.
מחממים תנור ל220 מעלות למי שיש אבן שמוט מעולה ולמי שאין מחממם היטב בתנור תבנית הפוכה.
לאחר הפתיחה מכניסים את הלחמניות לאפייה של 10 דקות לערך עד שהן שחומות ותפוחות.
מוציאים מהתנור מצננים כ10 דקות על גבי רשת ומעבירים לשקית עד להגשה.