לחמניות המבורגר
רכיבים:
400 גרם קמח רב תחליטי
100 גרם קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים 240 מ”ל
40 גרם שמן
1 ביצה L
3 כפות סוכר 36 גרם
15 גרם מלח
ביצה טרופה למריחה + 1 כף מים
שומשום
ההכנה:
את כל רכיבים הבצק פרט לשמן והמלח מעבירים למיקסר עם וו לישה.
לישה עד קבלת בצק אחיד.
מכבים מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק מבריק חלק ומעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים להכפלת נפח (בערך כשעה)
לאחר ההתפחה מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות מוציאים את האוויר מן הבצק ומחלקים ל8 חלקים שווים (כ100 גרם כל אחד בערך)
מכל חלק יוצרים כדור.
כל כדור בצק לוחצים ליצירת דיסקית (רצוי לפי גודל ההמבורגר שיצרנו).
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה.
מקמחים קלות מעל ומניחים מעל התבנית שקית ניילון.
מתפיחים כ45-60 דקות.
בזמן הזה מחממים תנור ל190 מעלות ובנוסף בתחתית התנור מניחים כלי עם מים רותחים.
מורחים את הלחמניות בתערובת הביצה הטרופה.
מפזרים שומשום.
אופים בתנור כ15 דקות.
מוציאים מהתנור מצננים על רשת ושומרים בתורך שקית ניילון עד לשימוש.