לחמניות באו

לחמניות באו

לחמניות באו

 

**** לצורך הכנת לחמניות באו יש צורך בסיר אידוי מבמבוק

רכיבים:

16 עיגולי נייר אפייה חתוכים מראש

500 גרם קמח לחם

300 מ”ל מים

20 גרם סוכר

15 גרם מלח

10 גרם כף שמרים יבשים

5 גרם אבקת אפייה

2 כפות שמן סויה

חצי כפית שמן שומשום

ההכנה:

את כל הרכיבים פרט לשמנים והמלח  ואבקת האפייה מכניסים למיקסר ולשים לבצק אחיד כ5 דקות מוסיפים את המלח אבקת האפייה והשמן ולשים עוד3-4 דקות לקבלת בצק אחיד חלק ואולי מעט דביק.

מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

מחלקים לכדורים של 50  גרם בערך 16 כדורים

בעזרת היד יוצרים כדורים חלקים וצובטים את החלק התחתון.

מניחים על 16 עיגולי נייר אפייה שנחתכו מראש.

לפני אידוי

אחרי אידוי

מעבירים לסיר האידוי ומתפיחים עוד כחצי שעה.

מעלים על סיר עם מים רותחים עם מעט ג’ינג’ר ושמן סויה.

מאדים כ20 דקות.

מצננים.

וממלאים

למילוי סלמון

למילוי פרגית פטריות טריאקי

למילוי טלה סצ'ואן

14 thoughts on “לחמניות באו

  1. היי, שתי שאלות:
    1.מה עושים עם שמן הסומסום?
    2. האם אפשר פשוט לרפד את הסלסלה בנייר אפיה במום לגזור עיגולים?
    תודה וכל הכבוד על האתר המהמם

    1. שמן השומשום הוא חלק מהבצק מוסיפים אותו ביחד עם שמן הסויה הוא מוסיף מעט ניחוח של שומשום ללחמנייה.

      בנוגע לעיגולים לי אישית הרבה יותר נוח ככה יש אפשרות להכניס נייר אפייה אך חשוב לחורר אותו היטב על מנת שהאדים יעברו כמו שצריך.
      3תודה רבה על הפירגון בנוגע לאתר שמח שאת חושבת כך
      שבת שלום

    1. אז ככה ברמה העקרונית הכי מומלצת אחרי האידוי לאכול.
      יש כמה פתרונות לכך
      1.להכין את הבצק לעצב ללחמניות ולשמור במקרר עד האידוי במקום להתפיח בחוץ ככה הפתיחה איטית יותר ואפשר כמה שעות מראש להכין. ולפני הארוחה מאדים וממלאים.
      2.לאדות את הלחמניות ולפני ההגשה לתת להן אידוי של עוד דקה רק לחימום

      1. תודה, מקווה שיצליח, אני רוצה ל הכין להערב אז אאדה כמה שיותר מאוחר לפני כניסת שבת

    1. אין לי ספק שיצליח הבצק סלחני.
      אם זה בגלל שמירת שבת אז תוכלי לשמור אותן על סיר עם מים חמים על פלטה
      ואם לא אז לאדות לפני הארוחה
      אשמח לשמוע איך יצא

  2. יצא פצצה!!!!! תודה רבה על מתכון מדויק וברור
    אגב, הכנתי גם שני סלטים שלך- הכל היה מעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *