רול טורטייה במילוי פרגית פלפלים אבוקדו וצ’ימי’צורי מוגש עם פיקו דה גאיו (סלסה)
רכיבים:
*** יש צורך במערוך ליצירת הצורה של הטאקו
לטאקו
כ 7 טורטיות קטנות (קוטר 10 בערך)
למילוי:
כ700 גרם סטייק אנטריקוט (זה יוצא בערך 3 סטייקים של 250 גרם שלא יהיו עבים מדי)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף שמן לשימון קל של מחבת הפסים.
1 אבוקדו חתוך לקוביות עם מעט מלח ולימון למנוע השחרה
1 עגבנייה חצויה חתוכה לפרוסות דקות
לצ’ימיצ’ורי:
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
רבע כוס שמן זית
3 כפות חומץ
1 שן שום
רבע פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות כמה שאפשר
רבע פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות כמה שאפשר
מלח ופלפל שחור גרוס
לפיקו דה גאיו (סלסה)
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות כמה שאפשר
חצי בצל חתוך לקוביות קטנות כמה שאפשר
2 כפות כוסברה קצוצה.
1 שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס.
ההכנה:
מתחילים עם כל התוספות
להכנת הצ’ימיצו’י טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל הרכיבים פרט לפלים למשחה גסה.
מוסיפים את הפלפלים מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול.
להכנת הפיקו דה גאיו מערבבים את כל הרכיבים יחד מתבלים וטועמים.
להכנת הסטייק
שעה לפני ההכנה מוציאים את הסטייקים מהמקרר
מחממים היטב גריל פסים עד שממש יוצא ממנו עשן.
מוסיפים את כף השמן.
את הסטייקים מיבשים בעזרת מגבת נייר ממליחים ומפלפלים.
צולים את הסטייקים כ2-3 דקות מכל צד (כל אחד לפי רמת העשייה האהובה עליו)
מורידים מן המחבת ומצננים קלות עד ההגשה.
חותכים את האנטריקוט לקוביות בגודל ביס. (לא גדול מדי ולא קטן מדי)
הכנת הטאקו:
את הטורטיות שורפים על להבה גלויה עד שהיא מתחילה להיות פריכה.
מורידים מן הגז מניחים את הטורטייה על משטח עבודה ומעליה מניחים את המערוך (כן זו לא טעות). את שתי הקצוות הגלויים מקפלים כלפיי מעלה ומחזיקים כחצי דקה (ניתן להיעזר בכוסות או חפץ אחר להחזיק את הטאקו).
ככה מכינים את כל הטאקוס.
ההרכבה:
מסדרים את הטאקו בקערת הגשה יפה מניחים חופן מנתחי האנטריקוט הטאקו.
מוסיפים מספר קוביות אבוקדו ושני פלחי עגבנייה.
מעל מניחים כפית מהצ’ימיצ’ורי.
במרכז קערת ההגשה מניחים את הפיקו דה גאיו ומגישים.