רכיבים:
10 אדמה גדולים מזן דזירה (קליפה אדומה)
2 שמנת מתוקה
200 גרם גבינת אמנטל מגוררת
100 גרם גבינת גרוייר מגוררת
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור גרוס.
להגשה
שמנת חמוצה
מלח ופלפל שחור
ההכנה
מקלפים את תפו”א ופורסים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה)
מערבבים את שתי סוגי הגבינות.
את השמנת המתוקה מעבירים לקערה ומוסיפים לה פלפל שחור מלח ואגוז מוסקט (בעדינות תבלין חזק).
מתחילים להרכיב.
על תחתית התבנית שופכים כ3 כפות מתערובת השמנת.
מסדרים את תפו”א האדמה בצורת רעפים ברגע שמסיימים קומה אחת מפזרים מעט מלח ופלפל וחופן קטן מהגבינות ככה עושים עם כל השכבות ברגע שמגיעים לשכבה העליונה לא מפזרים גבינות
*** חשוב לשמור חלק מהגבינה להקרמה בסוף האפייה משהו כמו 50 גרם.
שופכים את תערובת השמנת מעל כל שכבות תפו”א וממתינים שהיא תחלחל עד לתחתית התבנית דרך כל שכבות תפו”א.
מניחים נייר אפייה על תפו”א ומעל מכסים ברדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לשעה וחצי עד שעתיים עד שתפו”א רכים (בודקים בעזרת סכין, בזהירות שמורידים את רדיד האלומיניום יהיו הרבה אדים).
במידה ורוצים לקרר ולהגיש למחרת מוצאים מהתנור מצננים ושומרים במקרר עד ההגשה.
בעת ההגשה מפזרים את הגבינה שנותרה מעל תפו”א ומכניסים לתנור במצב גריל ב200 מעלות עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות , במידה ותפו”א יצאו מקירור מכניסים לתנור ב180 מעלות לחצי שעה ולאחר מכן מפזרים את הגבינות ומקרימים.
מגישים עם כף של שמנת חמוצה ומעליה תיבול של מלח ופלפל שחור גרוס