רכיבים:
לתבנית אפייה בינונית (אלומיניום או קרטון חד פעמי)
לקרם
200 גרם סולת
1 שמנת מתוקה גדולה (500 מ”ל)
1 ליטר חלב
4 חלמונים
2 ביצים
150 גרם סוכר
כף תמצית וונית איכותית או מקל ווניל
גרידת לימון
1 כף חמאה
למאפה
12 דפי פילו
200 גרם חמאה מומסת
סירופ
500 מ”ל מים
250 גרם סוכר
3 כפות דבש
מקל קינמון
חצי לימון
להגשה:
פרוסות תפוז מסוכרות
פרוסות דקות מתפוז מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מעל מנפים מעט אבקת סוכר ומכניסים לתנור שחומם ל200 לכ5-10 עד שנוצר שכבת כרמל דקה על התפוזים מוציאים ומצננים.
50 גרם שקדים/פיסטוקים טחונים
ההכנה
מקציפים את הביצים והחלמונים עם סוכר לתערובת תפוחה בהירה ואוורירית
מכינים את קרם הסולת:
בסיר שמים חלב ושמנת את גרידת התפוז ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה מוסיפים את הסולת בזילוף איטי ומקציפים נמרצות עד שמסמיך.
מכבים ומקררים כ20 דקות תוך ערבוב מדי כמה דקות
מוסיפים לקרם את הביצים תוך טריפה נמרצת על מנת שהביצה לא תתבשל.
מוסיפים כף חמאה ומטורפים לקבלת קרם אחיד
ההרכבה
מניחים 10 דפי פילו בתבנית משומנת אחד לאורך אחד לרוחב כאשר בין דף לדף מורחים חמאה מומסת.
שופכים את הקרם ומקפלים את קצוות הפילו אחד אחד וביניהם מורחים חמאה.
מעל הכל מניחים עוד 2 דפים פילו כאשר מניחים חצי עלה מורחים חמאה ומקפלים את החצי השני מעל ככה עושים עם שני הדפים ודוחקים אותם לצדדים שייסגר היטב.
מורחים בחמאה מומסת. קורצים עם סכין חדה לסמן מנות ובחריצים מורחים עוד מעט חמאה .
מרטיבים את כף היד במים ומטפטפים טיפות על הבצק
מכניסים לתנור ל180 מעלות ל45 דקות או עד השחמה
בזמן שהגלקטבוריקו בתנור מכינים את הסירופ מביאים לרתיחה את כל הרכיבים פרט לדבש מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 5 דקות מכבים ומוסיפים את הדבש ומצננים.
ש הגלקטבוריקו יוצא מהתנור שופכים עליו את הסירופ המצונן
מעבירים לקירור של לפחות 3 שעות.
מגישים עם פרוסות תפוז מסוכרות ושקדים/פיסטוקים טחונים
One thought on “גלקטבוריקו”
הכנתי את המתכון הזה פעמיים, ויצא מאוד מוצלח. תודה רבה.