שטרודל תפוחי עץ וקרם שקדים מבצק עלים

שטרודל תפוחים

שטרודל תפוחי עץ וקרם שקדים מבצק עלים  (מספיק ל2 שטרודלים)

רכיבים

1 חבילת בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה אם רוצים פרווה אז לקנות פרווה) שהופשר לילה מראש במקרר

לתפוחים:

8 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות

50 גרם חמאה/מחמאה

3 כפות סוכר

1 כף סוכר חום

1 כפית תמצית ווניל

100  גרם שקדים טחונים

לקרם השקדים:

100 גרם אבקת סוכר

150 גרם חמאה/מחמאה

150 גרם שקדים טחונים

2 ביצים

1 כף ברנדי או קוניאק

2 כפות קורנפלור

 

2 ביצים טרופות עם מעט מים

אבקת סוכר לעיתור

 

ההכנה:

מתחילים עם מלית התפוחים

מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה

מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והסוכר.

מבשלים על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים קלות ונוצר רוטב כרמל סמיך.

משהו כמו 10 – 15 דקות תלוי בעוצמת הלהבה.

מכבים מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.

מצננים היטב.

הקרם:

במעבדת מזון מכניסים את כל החומרים פרט לביצים.

מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית מוסיפים את הביצים ומפעילים שוב עד לקבלת קרם.

שומרים במקרר עד לשימוש.

 

הרכבת השטרודל:

פותחים את בצק העלים ומחלקים אותו ל2 חלקים שווים.

חלק אחד מחזירים במקרר עד לשימוש.

 

מניחים נייד אפייה על משטח עבודה מקמחים אותו קלות ומניחים עליו את מחצית יריעת בצק העלים.

מרדדים מעט את בצק העלים לקבלת מלבן אחיד.

במרכז יריעת הבצק (לחלק את הבצק ל3 חלקים שווים ואת שתי הצדדים משאירים ללא מלית)

מורחים כמחצית מקרם השקדים ומעליו מסדרים את מלית התפוחים.

בעזרת סכין עושים חתכים בצורה אלכסונית משני צדי המלית (החלק של הבצק שנשאר ללא המילוי).

מתחילים לקפל את אלכסוני הבצק כאשר כל פעם מקפלים צד אחד על המילוי ומעליו הצד השני עד לקבלת שטרודל דמוי צמה.

מעבירים לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ובאותה צורה מכינים את השטרודל השני.

 

*** בשלב זה ניתן לשמור במקרר עד האפייה אני ממליץ בחום אם אפשר להכניס את השטרודלים לתנור בתחילת הארוחה וכאשר מגיעים לקינוח השטרודל חם ופריך.

מורחים את השטרודלים בביצה

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבצק משחים יפה.

מוציאים מצננים קלות פורסים למנות מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

מומלץ להגיש עם כדור גלידת ווניל.

 

 

 

 

מתכונים נוספים

סלט בייבי תרד ופלחי תפוז

קרפים מבצק שמרים

קינוח קדאיף ומסקרפונה עם אגס ביין אדום

פודינג בננה ב-10 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *