רכיבים:
לרולדה:
5 ביצים מופרדות
100 גרם סוכר
30 גרם אבקת קקאו
30 גרם קורנפלור
כפית תמצית ווניל
לקרם ווניל:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
2 כפות אבקת סוכר
כף תמצית ווניל
לגנאש:
200 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60%
לקישוט
100 גרם שוקולד לבן מומס
הכנה:
הרולדות:
מערבבים את הקקאו עם הקורנפלור לתערובת אחידה
מקציפים את החלבונים עד להתחלת היווצרות של קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה איטית. מקציפים עד שמתקבל קצף מבריק.
מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ובעזרת מטרפה טורפים בעדינות עד איחוד מנפים מעל את תערובת הקקאו והקורנפלור וטורפים עד לאיחוד התערובת.
על תבנית מניחים נייר אפייה ומשמנים אותה בעזרת מברשת.
שופכים את התערובת ומשטחים אותה ואופים כ18 דקות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש
מוציאים מהתנור והופכים את הרולדה על נייר אפייה נוסף ששומן קלות. מקררים
הקרם:
מקציפים במיקסר את כל הרכיבים עד לקבלת קרם יציב.
הרכבת הרולדה
מקלפים בזהירות את נייר האפייה (העליון) מורחים את הקרם על כל הרולדה בצורה אחידה משאירים שוליים ריקים בקצה הרחוק של הרולדה.
*** יש לשמור קצת קרם בצד לקישוט
בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הרולדה.
מכניסים למקרר לקירור כמובן עטוף בניילון נצמד.
לגנאש מרתיחים את השמנת המתוקה את השוקולד קוצצים ומעבירים לקערה חסינת חום שופכים מעל את השמנת הרותחת ממתינים כדקה שתיים ומערבבים עד קבלת גנאש אחיד חלק ומבריק.
מוציאים את הרולדה ובעזרת מברשת מורחים את הגנאש על כל הרולדה.
מזלפים בעזרת כפית את השוקולד הלבן על הרולדה מזלפים מהקרם שהשארנו בצד על הרולדה ומכניסים למקרר עד להגשה.