גבר מקומו במטבח

קרפים מבצק שמרים

המתכון התחיל בעצם במקרה היינו בצפון ולא היה לי קמח רגיל אז ניסיתי עם קמח שמרים והתוצאה הייתה מפתיעה לטובה קרפים טיפה תפוחים אווריריים וטעימים עם תוספת של נוטלה וחטיף פסק זמן קצוץ.
והשני תפוחים מוקפצים עם מייפל.
וכמובן הגשה עם קצפת.

רכיבים:
למשהו כמו 15 20 קרפים
לבצק
400 גרם קמח שמרים (בערך)
400 מל חלב
100 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר
3 ביצים
כפית תמצית ווניל איכותית
כפית מלח
למילוי א:
נוטלה
חטיף פסק זמן קצוץ
מילוי ב:
3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
כף חמאה
כף סוכר
כפית תמצית ווניל
כפית קינמון
3 כפות סירופ מייפל
קצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר
1 כפית תנצית ווניל אמיתית
הקרפים

ההכנה:
טורפים הכל ביחד למעט המלח ברגע שהתערובת אחידה מוסיפים את המלח ומערבבים המרקם של התערובת צריך להיות נוזלי אך לא מדי לכוון למרקם של בלינצס רק טיפה יותר סמיך
מכסים בניילון נצמד מניחים שעה בחוץ לתפיחה קלה לאחר שעה מערבבים שוב ומתחילים להכין את הקרפים במחבת לא נדבק שמים חצי כפית חמאה מחממים ושופכים כחצי מצקת מהתערובת בעזרת תנועות מעגליות מכסים את כל שטח הפנים של המחבת (שימו לב שחצי מצקת מתאימה למחבת שאני השתמשתי בה תעשו טסט אצלכם ותראו מה מתאים דרך אגב יש חוק כזה שקרפ ראשון תמיד לא מצליח כנראה זו הסיבה) ברגע שהקרפ שחום קלות בצד אחד הופכים אותו לצד שני לעוד דקה ומורידים ככה עושים עם כל הקרפים

הכנת מלית התפוחים:
במחבת שמים חמאה וסוכר ואת התפוחים מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה כ5 דקות עד ריכוך קל של התפוחים. מכבים ומצננים קלות
לקצפת
מקציפים הכל ביחד לקצפת יציבה וחזקה ושומרים במקרר

הרכבה:

מכיוון שהייתי קצר בחומרים כל קרפ חתכתי לחצי בצד אחד שמתי מהמילוי וקיפלתי עליו את הצד הריק
ככה הכנתי את שני הסוגים
***דואגים לשמור קצת מהמילוי עבור קישוט
להגשה מסדרים בצלחת הגשה יפה מצד אחד את הקרפים עם הנוטלה ומצד שני את אלו עם התפוחים מפזרים מעל הקרפים של הנוטלה קצת פסק זמן קצוץ ומעל אלו של התפוחים קצת תפוחים ומייפל
במרכז שמים קערה עם הקצפת
ועכשיו כל מה שנותר הוא לאכול ולהינות
בתיאבון

מתכונים נוספים

פלטת אנטיפסטי

קערת טורטייה פריכה ממולאת פטריות מוקרמות

ספוליאטלה

עוגת ריקוטה וסולת כפרית בניחוח לימוני

Exit mobile version