קרם פטיסייר
רכיבים:
1 ביצה L
2 חלמונים L
קורט מלח
100 גרם סוכר
35 גרם קורנפלור
1 כף מחית ווניל
480 מ”ל חלב (2 כוסות)
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות.
ההכנה:
טורפים היטב חלמונים ביצה סוכר ומלח עד שהתערובת נהיית בהירה
להביא לרתיחה קלה חלב עם כף מחית ווניל
להוריד מהחום ולהעביר לקערה עם הביצים לאט לאט בכל פעם כמה כפות ולטרוף (השוואת טמפ’).
להחזיר חזרה לקלחת ולבשל על להבה נמוכה תוך טריפה מתמדת עד שמסמיך.
להוריד מהאש ולצנן 5 דקות.
מוסיפים את קוביות החמאה וטורפים עד שהחמאה נטמעת בקרם.
מעבירים במסננת דקה לקערה מצמידים על הקרם ניילון נצמד (למנוע קרום) ובנוסף עוטפים בניילון נצמד. ומכניסים לקירור ללילה לפני השימוש.