קוקונט רייס
רכיבים:
1 כוס אורז בסמתי
3/4 כוס מים
3/4 כוס חלב קוקוס
1 כף מחוקה סוכר
1 כף מלח
ההכנה:
מעבירים את המים חלב הקוקוס הסוכר והמלח וקלחת ומחממים עד שהסוכר והמלח נמסים (אין צורך להביא לרתיחה) חשוב בשלב זה לטעות זה צריך ךהיות מעט יותר מלוח ממה שאוהבים האורז כבר ימתן את המליחות.
מצננים את התערובת.
בזמן הזה שוטפים את האורז.
מעבירים את האורז לקערה ממלאים במים ומערבבים מסננים ושוב חוזרים על התהליך עד השלב בו המים בהם עירבבנו את האורז צלולים ולא עכורים ולבנים.
מעבירים את האורז למסננת לייבוש לחצי שעה.
מעבירים את האורז לסיר מוסיפים את תערובת המים וחלב הקוקוס ומכסים.
מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ברגע שמגיע לרתיחה מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר. ומבשלים עוד כ17 דקות.
מכבים את הלהבה אך משאירים מכוסה לעוד 5 דקות.
לאחר 5 דקות מערבבים עם מזלג לפתיחת האורז ומגישים.