קארי אדום עם דלעת דלורית ונתחי עוף
רכיבים:
500 גרם פרגית חתוכה לקוביות קטנות
250 גרם קוביות דלעת או דלעת תאילנדית למי שמוצא
250 גרם קוביות דלורית
2 כפות מחית קארי אדום
3 כפות שמן בוטנים
3 פלפל צ’ילי אדום חתוך לטבעות
4 שיני שום כתושים
1 פחית שימורים קרם קוקוס
3 כפות רוטב דגים
3 עלי כאפיר ליים מיובשים (לא חובה אך מוסיף טעם)
1 ס”מ שורש גאלאנגאל מיובש (לא חובה אך מוסיף טעם)
10 עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל למי שלא מוצא
ההכנה:
מחממים היטב בסיר רחב או ווק את שמן הבוטנים מוסיפים את הצ’ילי והשום מטגנים כמה שניות בזהירות שלא יישרף מוסיפים את מחית הקארי האדום ומטגנים עוד כדקה עד שנפתחים כל טעמי הקארי.
מוסיפים את קרם הקוקוס מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט
מוסיפים את עלי הכאפיר הגאלאנגאל.
מוסיפים את הדלעת והדלורית במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף כחצי כוס מים.
מנמיכים ומבשלים מכוסה כ20 דקות. מוסיפים את קוביות הפרגית ומבשלים עוד כ10 דקות עד שהדלעת והדלורית רכות ופרגית מבושלת אך עדיין לא מתפוררת.
מוסיפים את רוטב הדגים וטועמים.
מתבלים לפי הצורך.
מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את הלהבה.
מעבירים לקערת הגשה ומקשטים עם מעט בזיליקום.