רכיבים:
2 ק”ג אסאדו עם עצם
5 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות (על מנת שלא יימסו באפייה)
10 בצלים קטנים שלמים וקלופים
למרינדה.
5 ענפי תימין קצוצים
חצי כוס סילאן
חצי כוס יין לבן יבש
4 כפות רוטב סויה
רבע כוס שמן זית
1 כף פלפל צ’ילי יבש גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם.
ההכנה
את כל מרכיבי המרינדה שמים בקערה גדולה ומערבבים מכניסים לקערה את נתחי האסאדו ומעסים היטב. מוציאים את נתחי האסאדו ומכניסים את הבטטות והבצל ומערבבים היטב גם כן.
לוקחים סיר גדול ורחב שיכול להיכנס לתנור (אני השתמשתי בסיר אובלי)
בתחתיתו מניחים את הבטטות והבצלים ומעל את נתחי האסאדו מה שנשאר מהרוטב שופכים מלמעלה.
מכסים עם המכסה ומכניסים למקרר ללילה לספיגת טעמים.
למחר בבוקר מכסים היטב עם נייר אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם ל120 ל12 שעות. כן 12 שעות זה לא טעות.
היתרון במנה שמכניסים אותה ושוכחים ממנה עד ארוחת החג/ערב וזו מנה עיקרית + תוספת
*** מי שמעוניין לקצר תהליכים ניתן גם להכניס לתנור שחומם ל180 ל4-5 שעות אבל לדעתי התוצאה יותר טובה כאשר צולים בחום נמוך
2 thoughts on “צלי אסאדו 12 שעות”
לשפונדרה אתה קורא אסאדו. או שזה חלק אחר?
זה אותו החלק