צ’ורוס
רכיבים:
1 כוס קמח (140 גרם)
חצי כוס חלב/חלב שקדים (120 מ”ל)
חצי כוס מים (120 מ”ל)
115 גרם חמאה/מחמאה (חצי כוס בערך)
1 כף סוכר
קורט מלח
כפית תמצית ווניל
2 ביצים + חלמון L
לציפוי
300 גרם סוכר
3 כפות קינמון
לרוטב שוקולד
200 מ”ל שמנת/שמנת פרווה
50 גרם שוקולד לבן/פרווה
150 גרם שוקולד חלב/מריר
100 גרם שוקולד מריר
ההכנה
בסיר מכניסים את המים החמאה תמצית הווניל סוכר ומלח.
ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה.
ברגע שמגיע לרתיחה בפעם אחת מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק שלא נדבק לדפנות הסיר.
מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים כ 5 דקות לקירור הבצק.
לאחר 5 דקות מוסיפים ביצה אחת וממשיכים בפעולת המיקסר ברגע שהביצה נטמעה בבצק מוסיפים את הציבה הנוספת ובסוף את החלמון.
עוצרים את פעולת המיקסר נותנים עוד ערבוב אחד עם כף עץ ומעבירים לשק זילוף חד פעמי עם צנטר משונן צר.
מחממים שמן עמוק לטמפ’ של 180 מעלות.
בזמן הזה מכינים את רוטב השוקולד
את כל סוגי השוקולד קוצצים לחתיכות קטנות ומעבירים לקערת נירוסטה או קערה שעמידה בחום.
את השמנת מרתיחים ושופכים על השוקולד.
ממתינים 2 דקות ולאחר מכן בעזרת מטרפה מערבבים היטב את הרוטב עד שמתקבל רוטב שוקולד סמיך אחיד ומבריק.
טיגון הצ’ורוס.
מזלפים ישירות לסיר הטיגון את הצ’ורוס ובעזרת מספריים חותכים בכל פעם את הצ’ורוס לפי האורך הרצוי (כל אחד לפי רצונו).
מטגנים עד השחמה יפה ומסובבים ומשחימים היטב גם את הצד השני (משהו כמו 2 דקות מכל צד)
מעבירים לנייר סופג.
בתבנית חד פעמית מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים אותם היטב.
מכניסים את הצ’ורוס לתבנית עם הסוכר והקינמון ומנערים היטב עד שכל הצ’ורוס מצופים בסוכר וקינמון.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים עם רוטב השוקולד.